Học lý thuyết là cảm thấy không được, họ đề nghị hành các dạng bài tập CÂU ĐIỀU KIỆN LOẠI 2 nhiều hơn nữa. Các bài xích tập bên dưới giúp chúng ta thực hành nhằm chuẩn bị các kì thi, soát sổ.

Bạn đang xem: Bài tập viết lại câu điều kiện loại 2

*

Lý tmáu cơ bản

Câu điều kiện một số loại 2 mô tả sự việc không tồn tại thật hoặc trái với sự thật sinh hoạt bây chừ.

Cấu trúc: If + S + were/V-ed/V2, S + would + V-bare

Lưu ý:

Tại mệnh đề If của câu điều kiện nhiều loại 2, ví như rượu cồn tự sống dạng lớn be, ta dùng WERE mang đến tất cả những ngôi.Trong mệnh đề bao gồm của câu điều kiện loại 1, bên cạnh trợ hễ trường đoản cú would, ta còn rất có thể sử dụng could, might,…Sự việc vẫn xẩy ra không tồn tại thật: If + thì thừa khứ tiếp diễn, S + would/could/might + V-bareNhấn mạnh mẽ hành vi sẽ diễn ra: If + thì quá khứ đối kháng, S + would be + V-ing

Exercise 

IIE Việt Nam tổng vừa lòng một số dạng bài bác tập câu ĐK loại 2.

Exercise 1

Put the verb inlớn the correct form

1) If I was offered the job, I think I (take)…………..it.

2) I’m sure Tom will lover you some money. I would be very surprised if he (refuse)……………

3) Many people would be out of work if that factory (close)……………down.

4) If she sold her oto, she (not/get)………….much money for it.

5) They’re expecting us. They would be disappointed if we (not come)……………….

6) Would George be angry If I (take)……………..his bicycle without asking?

7) Ann give me this ring. She (be)…………….terribly upphối if I lost it.

8) If someone (walk)…………..in here with a gun, I’d be very frightened.

9) What would happen if you (not go)…………….khổng lồ work tomorrow?

10) I’m sure she (understand)……………….if you explained the situation khổng lồ her.

Exercise 2

Make questions or answer the questions with If

1) Perhaps one day a millionare will ask you khổng lồ marry hyên ổn.

What would you vì chưng if…………………………………….?

2) Perhaps ne day you will đại bại your passport in a foreign country?

What……………………………………………………….?

3) Perhaps one day somebody toàn thân will throw an egg at you.

What…………………………………………………………?

4) Perhaps one day your oto will be stolen.

What………………………………………………………….?

5) Perhaps one day somebody will park his oto on your foot steps.

What………………………………………………………..?

6) Are you going to lớn catch the 10.30 train? (we / arrive sầu too early)

No, if we caught the 10.30 train,…………………………………

7) Is he going khổng lồ take the examination? (he / fail it)

No, if……………………………………………………………..

8) Are you going khổng lồ invite Bill to lớn the party? (I / have khổng lồ invite Linda too)

No, if……………………………………………………………..

9) Are you going to lớn bed now? (I / not / sleep)

No, if………………………………………………………………

10) Is she going khổng lồ apply for the job? (she / not / get / it)

No, if………………………………………………………………..

Exercise 3

Read the situation & write a sentence with If

1) I’m not going khổng lồ buy that thiết bị di động phone because it’s too expensive sầu.

2) She doesn’t go out very often because she can’t walk without help

3) He is fat but he doesn’t play sport.

4) We can’t go out for lunch because it’s raining.

5) I can’t see you this Friday because I have lớn work.

6) Peter lives with his parents because he can’t buy a flat.

7) Mary is sad because she has a small flat.

8) I don’t know his tin nhắn so I can’t send hlặng an invitation.

9) I am so busy so I don’t have sầu enough time lớn go to the supermarket.

10) I lượt thích to lớn buy a new oto but I don’t have enough money.

Exercise 4

Choose the correct answer

1) What would you vị if there……………an earthquake?

A. could be B. would be C. were

2) Which sentence is NOT correct?

A. She’d go out more if she would have more không lấy phí time.

B. If we lived in that house, we could get a dog.

C. If I were you, I’d discuss the situation with my trùm.

Xem thêm: Semitic Là Gì - Semitism In Vietnamese

3) If I had more money, I……….……that television.

A. will buy B. would buy C. bought

4) Which sentence is NOT true of second conditional?

A. It describes an imaginary situation.

B. It describes what will happen in the future.

C. You can use it for daydreaming và wishing.

5) Which reply is correct? “Could you help me fix the car?”

A. If I had time, I’d.

B. I would if I knew how.

C. I’d if I had known how lớn vị it.

6) If he…………….more careful, he wouldn’t keep breaking things.

A. were B. is C. was D. has been

7) I……………..lớn the wedding if I weren’t so busy.

A. would have sầu gone B. would go C. wouldn’t go D. didn’t go

8) He would be more successful if he …………… a bit more business sense.

A. has B. had had C. have D. had

9) If she…………..English better, she’d be able to get a really good job.

A. speaks B. had spoken C. spoke D. has spoken

10) If we had more staff, we……………..khổng lồ take on more projects.

A. were able B. will be able C. can be able D. would be able

*

Answer key

Theo dõi lời giải mang lại bài bác tập câu ĐK loại 2 nhé.

Exercise 1

1) would take 2) refused 3) closed 4) wouldn’t get 5) didn’t come

6) took 7) would be 8) walked 9) didn’t go 10) would understand

Exercise 2:

1) What would you vì if a millionare asked you khổng lồ marry him?

2) What would you vì chưng if you lost your passport in a foreign country?

3) What would you vì if somebody toàn thân throw an egg at you?

4) What would you vì if your car was stolen?

5) What would you vì if sometoàn thân parked his oto on your foot steps?

6) If we caught the 10.30 train, we would arrive sầu too early.

7) If he took the examination, he would fail it.

8) If I invited Bill lớn the tiệc nhỏ, I would have lớn invite Linda too.

9) If I went to lớn bed now, I wouldn’t sleep.

10) If she applied for the job, she wouldn’t get it.

Exercise 3:

1) If that mobile phone weren’t so expensive sầu, I would buy it.

2) If she could walk without help, she would go out more often.

3) If he played sports, he wouldn’t be fat.

4) If it weren’t raining, we could be able khổng lồ gou out for lunch.

5) If I didn’t have to work, I could be able to see you tomorrow.

6) If Peter could buy a flat, he he wouldn’t live sầu with his parents.

7) If Mary didn’t have a small flat, he wouldn’t be sad.

8) If I knew his gmail, I could skết thúc hyên ổn an invitation.

9) If I weren’t busy, I would have enough time to go lớn the supermarket.

10) If I had enough money, I would buy a new oto.

Exercise 4:

1) C 2) A 3) B 4) B 5) B

6) A 7) B 8) D 9) C 10) D

Sau khi thực hành thực tế những thắc mắc lưu giữ theo dõi phần lời giải. Chúng tôi có niềm tin rằng những bạn sẽ kết thúc đúng mực những bài xích tập câu ĐK các loại 2.