Bạn đang xem bản rút gọn của tài liệu. Xem và tải ngay bản đầy đủ của tài liệu tại đây (125.74 KB, 9 trang )

ĐỀ KIỂM TRA 1 TIẾT MÔN TIẾNG ANH 10

LẦN 2 NĂM 2019 - 2020

I. LISTENING:

A. Listen to a woman talking to a policeman, choose A, B, C1. How much money was in the bag?

A. $20 B. $40 C. $50

2. What else was in the bag? A. credit card

B. driving licence C. gloves

3. The bag was ___________. A. old

B. expensive C. big

4. What time did the woman lose the bag? A. 9.30

B. afternoon C. evening

B. You are going to hear two people talking about a holiday problem. For questions 1-5, choose the answer that matches what you heard by circling the appropriate letter (A,B or C). (1.18 Smart Time)

1. Where did Sandy go on holiday?A. Malta

B. Spain C. England

2. Sandy thought that the hotel room wasA. dirty

B. small C. expensive

3. Sandy moved to

A. a different hotel. B. a campsite. C. an apartment.

4. What was the weather like during Sandy’s holiday?A. It rained.

5. How did Sandy’s brother spend his time on holiday? A. H e went sunbathing.

B. He went sightseeing. C. He did water sports. II. PRONUNCIATION:

A. Choose the word that has the underlined part pronounce differently from that of theothers.Bạn đang xem: Đề kiểm tra 1 tiết tiếng anh 10 thí điểm lần 2

1. A got B. dog C. hot D. sport

2. A. return B. matter C. picture D. teacher

B. Choose the word whose stress pronounced differently from the others.

Bạn đang xem: Đề kiểm tra 1 tiết tiếng anh 10 thí điểm lần 2

3. A. computer B. pagoda C. magical D. formation4. A. effort B. special C. deafness D. remoteĐáp án: 1 - D; 2 - A; 3 - C; 4 - D

III. VOCABULARY,GRAMMAR AND SPEAKING.

A. Choose the one word or phrase-A, B, C, D-that best completes the sentences.5. Without the Braille Alphabet, it would be very difficult for____________.

(4)

6. Nha Trang has become a well- known tourism centre with its places of _________beauty.

A. scenic

B. pretty

C. terrific D. romantic

7. It is important for teachers to find a teaching method which is suitable with mentally _____children.

Xem thêm: Hướng Dẫn Đặt Tên Bang Hội Quy Định Gồm Bao Nhiêu Ký Tự? Quy Trình Đăng Ký Tên Miền

A. handicappedB. retardedC. disabledD. uneducated

8. She is very _______ in playing computer games online. It is not a good habit. A. interest

B. interestedC. interestingD. interests

9. John is always late for class, ___________ annoys the teacher.A. which

(5)

10. The woman__________ lives next door to us is a weather forecaster on a localTV station.

A. who

B. which

C. whom D. whose

11. Now Dave is a cashier in a supermarket. He____________in a factory. A. uses to work

B. used to working C. used to work D. uses to working

12. The new school _________ for 2 years. A. builds

B. has builtC. is built

D. has been built

13. Can you tell me what a vacuum cleaner is used ________? A. about

(6)

14. Our class __________ a picnic at Huong Pagoda this Saturday.A. am having

B. will has

C. is going to have D. go to have

15. John _______ me since he moved to London last year. A. has not phoned

B. didn’t phoneC. doesn’t phoneD. had not phoned

16. The room hasn’t been used _________ last year.A. in

B. sinceC. inD. from

17. Last night, I couldn’t sleep well_____________ the noise. A. because

B. in spite ofC. althoughD. because of

(7)

A. needB. needsC. neededD. NeedingĐáp án:

5. D 6. A 7. B 8. B 9. A 10. A 11. C 12. D

13. D 14. C 15. A 16. B 17. D 18. A

B. Identify the one underlined word or phrase- A, B, C, D-that must be changed for thesentence to be correct.

19. Jill can’t talk to (A) Bill despite (B) she loves (C) him very much (D) . 20. Where did you used (A) to live (B) before you came (C) here (D) ?Đáp án: 19 - B; 20 - A

IV. READING COMPREHESION.

Reading the passage carefully and choose the correct answer.

Alexander Graham Bell was born in Edinburgh, Scotland, in the nineteenth century,and later came to the United States. Several members of his family did a great deal toencourage him to the field of science. His father was the most instrumental by supervisinghis work with the deaf. While he dealt with the deaf, his studies led him to the invention ofthe multiple telegraph and to his greatest invention – the telephone. The last quarter centuryof his life was dedicated to advances in aviation.

21. What was considered to be Alexander Graham Bell’s greatest invention? A. aviation

(8)

C. multiple telegraph D. acoustics

22. To what did Bell dedicate the last years of his life? A. investigation

B. telephone C. telegraph D. aviation

23. How many years did Bell dedicate to aviation? A. 25

B. 50 C. 100 D. 1000

24. Which of the following statements is NOT true? A. Bell wasn’t encouraged in the field of science. B. Bell worked with the deaf.

C. Bell invented the multiple telegraph. D. Bell invented the telephone.

Đáp án: 21 - B; 22 - D; 23 - A; 24 - A

V. WRITING - Rewrite the sentences using given words.

(9)

→ ______________________________________________________________________.2. Bill has just built a new house. (Change Passive Voice)

→ ______________________________________________________________________.3. I bought a cell phone. I can use it to send and receive e-mail. (Relative Pronoun)

→ ______________________________________________________________________.4. People was injured in the accident yesterday was taken to hospital immediately. (Using

the + adj)

1 - We have lost her phone number which is difficult to contact her. 2 - A new house has just been built.

3 - I bought a cell phone which can use to send and receive e-mail.

4 - The injured in the accident yesterday was taken to hospital immediately.Mời bạn đọc tham khảo thêm tài liệu Tiếng Anh lớp 10 tại đây: